| iPhone Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey Apple iPhone içinde iPhone Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey konusu, Uzun zamandır herkesin merakla beklediği Apple [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız... ] [img]images/smilies/virgul.gif[/img] bu nası olmaz bu telefonda” diyerek aşağıdaki yazıyı hazırladım. [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye ... |
|
|||||||
| Kayıt ol | Downloads | Yardım | Üye Listesi | Takvim | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
|
|
#1 (permalink) |
|
Vali
![]() |
iPhone Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey
Uzun zamandır herkesin merakla beklediği Apple [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] [img]images/smilies/virgul.gif[/img] bu nası olmaz bu telefonda” diyerek aşağıdaki yazıyı hazırladım.[Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] nedir?
Aslına bakarsanız temelde quad band bir gsm telefondan baska birsey degil [img]images/smilies/gg.gif[/img] tutturabildiğine satıyor. Doğubank’ta falan telefonu 1.000$ civarı bulmanız mümkündür. Kutudan ne çıkıyor? Çok şık bir kutu içinde[img]images/smilies/virgul.gif[/img] vs herşey yapılabiliyor. Ve malesef başka bir programla (standartta yok ama başka yollarla var) telefona birşey atılamıyor. Telefonu kutudan çıkarttım[img]images/smilies/virgul.gif[/img] sırada ne var? Telefonu ilk açtığınızda Apple’dan aktivasyon yapmanız isteniyor. daha sonra da AT&T ile yapmış olduğunuz anlaşmaya istinaden[img]images/smilies/virgul.gif[/img] [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] AT&T sim kartı ile çalışır hale geliyor. Sonrasında eğer yeni bir güncelleştirme varsa(dikkat bu yazıyı sonuna kadar okumadan bunları yapmayın)[img]images/smilies/virgul.gif[/img] 5 dakikada ücretsiz kayıt altına alıyorlar. Teknik Özellikler: Genel özelliklere şöyle bir bakmak gerekirse; • 135gr ağırlık[img]images/smilies/virgul.gif[/img] 320×480 pixel çözünürlük • Apple MacOS 10.4.8 işletim sisteminin “light” yani hafifletilmiş bir versiyonu • Gprs[img]images/smilies/virgul.gif[/img] titreşim • 8gb standart hafıza • Kocaman bir ekran • Kalemsiz[img]images/smilies/virgul.gif[/img] sadece dokunarak (hemde aynı anda birden fazla parmakla) calisan bir ekran • Enfes görüntü kalitesi ve kontrast • Bir ipod müzik çalar • Bir video oynatıcı • Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği • Edge-gprs bağlantısı ile kablosuz bağlantı olmayan yerlerde’de internet desteği • Safari internet tarayıcısı ile tam teşekküllü bir internet canavarı • İmap[img]images/smilies/virgul.gif[/img] hotmail destekli mail desteği • Direkt youtube eklentisi ile[img]images/smilies/virgul.gif[/img] youtube’a girmeye gerek kalmadan youtube’da arama tarama seyretme • Yüklü Google maps eklentisi ile dünyanın heryerinin haritasına anında ulaşım • Tam donanımlı bir takvim (outlook calendar ile senronize) • İnternet destekli anlık havadurumu • 2 mega pixel kamera • Accelerometer ve Proximity sensor (hareket[img]images/smilies/virgul.gif[/img]yakınlık ve hız algılama) ile ekranı yana çevirdiğinizde herşeyin yana dönmesi vs gibi özellikler • Ve tabiki Quad band (GSM900 / GSM1800 / GSM1900 / GSM850) gsm [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] Kullanırken başımıza neler gelir? Şimdi bu yukarıda saydığımız özelliklere tek tek değinelim isterseniz. Öncelikle[img]images/smilies/virgul.gif[/img] kısacası işletim sistemi telefonda harika.. Zaten telefonda tepede açma kapama[img]images/smilies/virgul.gif[/img] anında ana menüye dönüyorsunuz. Ayrıca ekranı kocaman olduğu için herşey çok rahat ve kolay anlaşılır durumda. Telefondaki en büyük yenilik elbette sadece işletim sistemi değil[img]images/smilies/virgul.gif[/img] sanki tam ekran tuş takımı varmış gibi tuşlara tıklayabiliyorsunuz. Görüntü kalitesi harika[img]images/smilies/virgul.gif[/img] gün ışığında bile çok net görüntü veriyor. Ayrıca otomatik ışığa duyarlı kontrast ayarı da var. İsterseniz kendisi kararıp parlayabiliyor. Tek kelime ile kusursuz. Eh cihaz 8GB[img]images/smilies/virgul.gif[/img] sonra en beğendiklerim bölümünden onlara erişebiliyorsunuz. Video yada mp3leri ortak bir playliste koyup bunları sırası ile çalabiliyorsunuz. Video ve Wi-Fi: Cihaz mp4[img]images/smilies/virgul.gif[/img] 3.11 versiyonunda “[Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...]” formatları bile var hazır olarak.hızlı ve güzel dönüştürüyor. Tavsiye ederim. Wifi olarak cihaz gerçekten tam donanımlı[img]images/smilies/virgul.gif[/img] hava durumu uygulamaları takılmadan güzel güzel çalışıyor. Gprs-Edge baglantı ayarları diger telefonlara göre çok daha basit ve kolay. Edge nedir diye soranlar için[img]images/smilies/virgul.gif[/img] Yüklü gelen uygulamalar: Safari gerçekten bu telefonun bence incisi[img]images/smilies/virgul.gif[/img] ben tam teşekküllü bir fotoğraf çekme uygulaması yazabilirdim. Yada java veya flash ile gerçek zamanlı video yayını yapabilirdim. Ama şimdilik bunlar yok. Mail kısmı gerçekten tam fonksiyonlu[img]images/smilies/virgul.gif[/img] 1 ay sonra otomatik olarak sil” gibi bir seçenek koymuşlar. İlk günler tek tek siliyordum çöpten. Şimdi sadece çöpe atıyorum gerisi ile ugraşmıyorum. Ama yinede 500 tane mail geldiginde tek tek silmek gerekiyor.. Youtube eklentisi ilginç bir özellik[img]images/smilies/virgul.gif[/img] encode ediyor sunucuda o anda. Google maps eklentisi var içinde[img]images/smilies/virgul.gif[/img] bak yakınında falanca dükkan var diyor. Takvim uygulaması[img]images/smilies/virgul.gif[/img] birkaç saniye senkronizasyon için beklemek.. hepsi bu.. Hava durumu diye bir bölüm var[img]images/smilies/virgul.gif[/img] önümüzdeki 4 gün ne olacak gibi bilgileri anında alabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar şehir ekleyebiliyorsunuz.hoş ve güzel grafikleri olan bir uygulama. Kamera ve SMS / Copy paste nerede? Kamerası 2 mega pixel[img]images/smilies/virgul.gif[/img] yakınlaştırma vs gibi hiçbir özellik yok. Ve malesef video kaydetmiyor cihaz.. komik ama evet video kaydı yok.. Sms yazmak çok rahat ve kolay[img]images/smilies/virgul.gif[/img] minas okkalı bir küfür sallayıp herife ofisi terketti.. Evet copy-paste’yi Unutmuşlar. Bu kadar basit bir özellik nasıl unutulur inanamıyorum[img]images/smilies/virgul.gif[/img] çantamda ikinci bir [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] taşımak istemiyorum artık. [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] özellikleri: [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] özellikleri çok güzel ve basit[img]images/smilies/virgul.gif[/img] reddetmek yok. Ancak tuş kilidi açık değilse red edebiliyorsunuz. Proximity sensör[img]images/smilies/virgul.gif[/img] görüntü geri geliyor. Şarjı yüksek tutmak için düşünülmüş ilginç bir detay. Telefona benim yüklediğim bazı oyunlar da bu proximity özelliği ile oynanıyor. Safari vs bu özelliği kullanıyor. Saat bölümü gayet büyük ve güzel[img]images/smilies/virgul.gif[/img] 09:30′a kadar ötüyor 5 dakika ara ile.. ama 09:30 daki ise toplam 2-3 kere 5 dk ara ile ötüp susuyor. İncelememizin ikinci bölümünde sizi neler bekliyor? - Program yükleme / Kilitleri açma - Türkiye’deki GSM operatörleri ile sorunsuz çalıştırma - [Sadece CepTenekeSi.NeT üyeleri görebilir. Üye olmak için tıklayınız...] videoları… - Ve en önemlisi: Hatalar ve eksiklikler! Alıntıdır |
|
| Reklam |
![]() |
| Tags |
| bilmek, hakkinda, hersey, iphone, istediginiz, İstediğiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) |
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|
||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum |
Cevaplar | Son Mesaj |
| 5800 xpress müsic hakkında herşey | BL@DE02 | Telefon İnceleme Merkezi | 0 | 07-09-09 03:06 PM |
| N95 8GB Hakkında Herşey | HaKaN | Telefon İnceleme Merkezi | 1 | 08-02-08 05:50 PM |
| Cep Telefonu Virüsleri Hakkında Herşey | HaKaN | S60 Diğer Çeşitli Programlar | 7 | 23-08-07 01:00 AM |